08 February 2011

tutorial : icon untuk shoutbox

hari ni aku ada rajin sikit nak buat icon untuk shoutbox . biasa-biasa je korang pun boleh buat sendiri . pakai photoscape dengan gimp2 je . kalau nak tau apa ke benda menatang yang aku cakap ni boleh lah google sendiri eh . sama macam aku buat untuk shoutbox aku ni tapi kali ni untuk yang pocoyo punya dengan apa ke benda tah nama menatang ni , tapi aku tengok macam comel pulak so saja je la testing . huhu . haa lagi satu , kalau dah ambil tu bagi tau lah ye . budi bahasa budaya kita . khas untuk korang yang selalu request dekat aku untuk buat shoutbox icon ni . terimalah icon yang tak seberapa dari aku ni dan setinggi-tinggi ucapan terima kasih dekat korang sebab buat aku terharu , ada jugak orang nak pakai icon yang aku buat . untuk siapa-siapa yang nak sorok shoutbox macam aku punya , boleh tengok  tutorial ni . dan untuk siapa-siapa yang nak tukar gambar macam shoutbox aku yang si makhluk domo tu boleh refer tutorial ni .








tu aja update untuk kali ni . sangat sibuk dengan urusan belajar tapi masih berusaha nak update blog . singgahlah selalu ye . xoxo





18 orang komen:

Nurul Syazana said...

thanks !

eira said...

@Nurul Syazanawc

Laralia said...

actually ni mcm mn? aku x phm...

eira said...

@Laraliadia untuk buat icon shoutbox domo aku kat belah kanan tu . nak tukar2 gambar domo tulah kira .

cik cahaya said...

salam , icon tu cute la . nak ambil boleh ?? ups !! dah terambil ^_____^

eira said...

@cik cahayahuhu

sYaFiQa SaKuRa said...

@eira
tak ada gmbar korea ke ?

missMARSHMALLOW said...

salam..awk..nak tnya..sy da pasang shout box kat blog sy..n da hide kan..tp cane ea nk tkr icon ni??sy xpaham tutorial ni..

eira said...

@missMARSHMALLOW u try tengok dekat link ni.. http://epalgreen.blogspot.com/2010/12/tutorial-tukar-shoutbox-icon-background.html

miss.neeya said...

da jd da..sy zmek icon awk tau..tq eira.. :)
jemputla lawat sy.. :)

http://missluvmarshmallow.blogspot.com/

eira said...

@miss.neeya ur welcome

Artie said...

hyep eira,
atie amek icon yang last tu buleh kann?
kalau rajin, singgah la belog atie.. tgk icon yg eira buadd tuhh.. sangat comel! tanx dear!

http://artie-athirah.blogspot.com/ :)

Ummi said...

saya amik satu ye...nak try..tnx ya ! follow me back ;)

Adibah said...

Hai!
Good tuto..
Sya amik satu yep.Thakss 4 da tuto..:)
nea link blog sya.. http://adibahstory.blogspot.com/
Jgn lupa follow k..^^

Farahin Ahmad said...

nice tutorial~
Sy amek satu tau..thanks

Si Pengembara said...

cantiknye.. nak try jugak la wat nanti.. saye amik satu ye.. tQ banyakk..

jalilah afifah said...

i took one :)
thankyou!

ﺧﯿﺮ ﺍﻟﻧﺳﺃ ﺃﺯﻭﺍﻧﻲ said...

sebenarnya camne na letak icon ni?

Post a Comment

setiap kata-kata adalah doa..sila betulkan niat anda dan komenlah dengan ikhlas..


best regards,
eira

EXCHANGE LINKS