30 November 2010

tutorial : meletakkan LinkWithin dalam blog anda

بسم الله الرحمن الرحيم


tutorial kali ni adalah berkaitan dengan cara-cara meletakkan LinkWithin dalam blog. cara yang sangat mudah dan menyenangkan untuk memaparkan post yang berkaitan dalam sesebuah blog. Link within ini berbeza dengan 'related post' biasa kerana linkwithin memaparkan thumbnail bagi entri yang berkaitan. macam dalam blog ni juga. kalau korang perasaan setiap kali habis entri ada thumbnail di bahagian bawah entri. sebagai contoh, lihat gambar dibawah.



credits to : tutorialuntukblog :)



Langkah-langkahnya :
  • masuk ke laman web linkwithin klik sini
  • isi maklumat yang diperlukan



gambar dari tutorialuntukblog :)
  • kalau background gelap,tick pada kotak kosong kecil tu, dan masukkan bilangan yang sesuai dengan lebar blog macam blog aku 4 stories :)
  • klik instal widget



  • Pilih blog yang korang nak masukkan linkwithin(pilih jika ada lebih dari 1 blog) lepas tu klik add widget


  • dah selesai, klik save pada page element dan lihat hasilnya.:)





p/s : selamat mencuba





3 orang komen:

ZyEBaZyE said...

erm..nk tanya..knape link within sy x kua gmbr?

Onyang lenny said...

onyang btul2 cuka ngan blog tutorial awk nih..byk ilmu yg amt2 bguna utk blogger baru cm onyang..(blogger konon..pdhal update blog maleh ampeh)hehee nk jd followerlh..timo kasih

eira said...

@Onyang lenny heehee thanks .

Post a Comment

setiap kata-kata adalah doa..sila betulkan niat anda dan komenlah dengan ikhlas..


best regards,
eira

EXCHANGE LINKS