29 November 2010

tutorial : cara mudah untuk pengunjung masukkan link di blog

بسم الله الرحمن الرحيم


assalamualaikum semua.


Tutorial hari ni ialah cara bagaimana kita nak exchange link dengan kadar segera dan pantas :). biasa lahh kan siapa yang tak nak kerja yang mampu menyenangkan tanpa sakitkan kepala?eceheceh :P selalunya kita akan dapat tau orang menjejaki blog kita bila mereka tinggal notes dekat shoutbox atau coments di blog. dan tutorial ni sangat mudah untuk dibuat dan memudahkan kerja pemilik blog nak jejak pengunjung blog yang datang menyinggah di blog.  Cara ini jugak bagus untuk meningkatkan trafik blog. 


Tapi dengan misterlinky, pengunjung sendiri akan meninggalkan link blog mereka pada blog-blog yang meletakkan widget ini. Secara tidak langsung dapat memudahkan kedua-dua belah pihak, pemilik blog dan pengunjung blog.


Ini adalah contoh misterlinky ni. nak dapat gambaran lebih jelas sila lihat disebelah kanan blog aku bahagian exchange link :)



Untuk mendapatkan widget ini, boleh dapatkan dan register di sini

Setelah selesai mendaftar, dapatkan kod HTML kemudian paste di bahagian page element blog.

Selamat mencuba

credit to : tutorialuntukblog


p/s : blogger baru digalakkan untuk cuba.



1 orang komen:

Cahaya Qaseh said...

dapatkan kod HTML?? nk dptkan katne? cm mane??

Post a Comment

setiap kata-kata adalah doa..sila betulkan niat anda dan komenlah dengan ikhlas..


best regards,
eira

EXCHANGE LINKS