25 November 2010

Tutorial : GladlyCast, Update Twitter Melalui Sms Handphone

assalamualaikum semua.




p/s : marilah follow SAYA

harini aku nak bercerita pulak pasal laman web twitter yang makin popular seiring dengan facebook ni . hehe bagi blogger-blogger yang baru nak berjinak-jinak nak pakai twitter ni mesti ade perasaan nak mencuba-cuba benda yang bestkan dan dekat sini mari aku ceritakan bagaimana kita nak update twitter kite hanya dengan menggunakan handphone anda-anda semua yang mahal tu dengan hanya serendah 1 sen setiap tweet tapi untuk pengguna MAXIS sahaja ye digi dan celcom tak dapat den nak nolong :)


interesting kan? sekarang ni boleh lah korang nak berfoya-foya dengan twitter ni memandangkan harga pun murahkan . macam mana nak register? senang je mula-mula korang kena buka akaun dekat twitter. pergi dekat laman web ni twitter lepas dah selesai proses register korang pergi dekat laman web ni gladlycast dan ikut arahan yang diberi. proses nya sangat mudah kita hanya perlu hantar sms ke number ni +60127959876 untuk tweet-tweet . mudahkan? nak lagi senang bagi pengguna maxis bolehla activate number ni ke active10 korang dengan menekan *100# . kan senang nak tweet gitu. hehe


dulu aku suka pakai tweetdeck tapi lama-lama aku bosan sebab aku kena log in dan macam-macam lagi. dapat pulak laman web twitter asik tak boleh sign in sebab ramai sangat kot dah guna twitter jadi tak boleh nak log in. dengan broadband aku yang kejap-kejap mati tu memang "memudahkan" sangatlah kan aku nak bertweet-er kan langsung termati niat aku nak main twitter ni huhu :P  dan bagi aku cara ni paling mudah untuk aku bertweet-er semula :) .almaklumlah siape tak nak bila keadaan jadi lebih mudah dan tak buang masa kan? eceh-eceh. jadi tunggu ape lagi meh la kita cuba :)


kredit marzuki jalil :)

2 orang komen:

Akeyla Frr . said...

THANKS <3

aimi zainudin said...

thanx ! ((:

Post a Comment

setiap kata-kata adalah doa..sila betulkan niat anda dan komenlah dengan ikhlas..


best regards,
eira

EXCHANGE LINKS