19 January 2009

untuk bacaan orang perempuan je ;p

 

p/s : sila abaikan gambar diatas..langsung tak ada kaitan dengan entry kali ini :)

arini tergerak ati nak tulis entry pasal merapek siket..sebabnye tadi pegi shopping mall aku tengok budak-budak belasan tahun khasnya budak-budak perempuan yang masih kecil pun dah pakai tas tangan atau lebih glamer ngan panggilan handbag..ehehehe advance betul..okey-okey selalunya apa yang ada dalam handbag diorang ni ek..kenapa aku cakap diorang ek..kenapa tak termasuk aku ek?sebabnye aku antara gadis yang tak suka sangat bawak handbag..bawak pun bila rase perlu je..hehe sebab leceh siket nak pegang dan kes ragut pun banyak..lebih safe bawak beg2 kecik je =)

antara barang-barang yang confirm ade mestilah..

  •  lipgloss

benda ni memang kena ade..bagi mana-mana perempuan pun at least paling teruk pun ade bende ni..sebabnya benda ni melembapkan bibir..hehehe

  •  tisu/sapu tangan

selalunya yang bawak tisu/sapu tangan ni biasa la untuk waktu-waktu kecemasan contohnya bila waktu berpeluh and waktu makan mesti nak lap-lap..

  •  perfume

bayangkan la kalau korang dah berjalan berkilo-kilo meter mesti ade bau-bau yang kurang menyenangkan kan..jadi nak elak dari orang tutp hidung baiklah bawak perfume..ehehe..aku pun bawak..pada aku penampilan itu penting..dan salah satu darinya mestilah perlu berbau wangi..bila wangi akan rasa keyakinan seterusnya orang pun yakin untuk dekat dengan kita.

  •  bateri handphone

ni bagi yang gila sms..lebih separuh dari kita-kita semua pakai dua hp paling krg pn la..lebih-lebih lagi pakai celcom u.o.x jimat sangat la kan ehehe promote celcom laks..sebab aku pon pakai 2 hp ehehehe..bateri ni untuk spare je mana tahu tetiba tak ada bateri boleh guna terutama bila berjalan jauh =)

  •  losyen tangan

ehehehe ni kebanyakan kawan aku bawak..dorang cakap sebabnya sebab nak elak kulit kering bila kena panas matahari..errkk penting sangat ke ek losyen-losyen bagai ni?aku nak pakai?sorry laa..kalau pakai buat tidur selalu la aku tak kisah sangat dalam bab-bab losen ni..berlendirrrrrrrrrrrrr!!

  •  compact powder/kertas minyak muka

yang ni pun penting sebab kebanyakan perempuan lelaki pun sama juga mempunyai masalah kulit berminyak..untuk elakkan pori-pori kulit nampak atau kelhatan lebih jelas orang perempuan akan guna compact powder ni sume..hehehe


nota kaki :


orang perempuan/lelaki semestinya akan jaga penampilan tuk berasa yakin bila berhadapan dengan orang ramai dan pada aku penampilan itu mencerminkan keperibadian seseorang..jadi tak salah untuk kelihatan cantik tapi biarlah berpada..

tak payah botox..susuk..plastic surgery cukup dengan kecantikan semulajadi ditambah dengan akhlak dan peribadi yang baik tuk menawan hati sesorang...kan..kan..kan..itu bagi yang macam aku ni laa yang dah kawen tak digalakkan la nak make up bagai..ehehehe adess..ada banyak lagi yang nak ditulis tapi faham-faham jela kan..kang banyak-banyak kang boring pulak korang baca..hehehehe till then.babai

p/s : hari merapu sedunia..jangan marah haa ;p ;p

7 orang komen:

nIeYsA said...

yeap, u right.

sometimes benda2 tak logik memang akan ada dalam tas tangan wanita. dan apa yang eira tulis tue cuma sikit saja.

silap-silap ada perempuan satu beg makeup dalam tas tangan mereka.

yeah, salute to woman.

*i.am.me.for.myself* said...

dats why org pompan ni very complicated..

huhu kalau boleh satu bilik dia pon nak bwk sekali :)

hehehe

K-A!R-yL or KhairiL's said...

alamak...t'baca plk
huhu

Adry said...

lelaki boleh komen kan... hehehe.... banyak nya benda nak bawa ekk... lelaki senang jerr bawa wallet jerr... janji ada duitttt... hehehe

Monkey D Luffy said...

kapten selekeh jer

pal7 said...

org pom ni biasa la..kene mekap2 sket..kalo x mekap..xperempuan la name dia..tp xya la smpai nk berbotox2..kan kan???..

SiS-lin said...

mmg nye tu semua benda nk ada..tp x prnah lak sis bwk bateri HP..klu abs bateri tu nasib le..sblum kuar charge dulu penuh2...

Post a Comment

setiap kata-kata adalah doa..sila betulkan niat anda dan komenlah dengan ikhlas..


best regards,
eira

EXCHANGE LINKS