30 January 2009

seharian di rumah busu

letih..tu perkataan pertama aku sebut bila sampai sana..aduhai..anak busu seorang je tapi die punya penat rasa macam ade 10 orang anak busu..aku ke rumah busu lagi semalam bincang pasal wedding abang aku dan kebetulan nenek yang dari Melaka tiba jadi melawat sekali nenek..mula-mula ingat tak nak tidur pun rumah busu..tapi kalau dah nenek asik nk jarum last-last aku dengan abang tidur jugak rumah busu..nenek..nenek


memang seronok..sebabnya ade budak kecik ni yang teman aku..menceceh je keje dia..mulut tak berhenti bercakap..no wonderla kan dia suka makan bontot ayam!hehehe..si kecik ni pernah aku perkenalkan dalam entri-entri yang lepas..bagi yang masih belum kenal siapa dia..marilah aku kenalkan si pengarang jantung dalam family kami iaitu safiah affuan a.k.a piah..


letih nak layan dia..sekejap ajak main dengan kucing..sekejap ajak main air kat dalam kolam renang die kat blkg rumah laa..kejap nak minum juice laa..sekejap nak main kejar-kejar laa..nasib baik aku sepupu yang baik hati tau..adehh budak ni..nasib baik jugak aku yang datang rumah kau..kalau tak dah sah-sah aku layan tidur je..hehehe..piah ni sebenarnya baru berusia 6 tahun..dia sekarang belajar di tadika cina dan sangat fasih berbahasa inggeris..boleh pulak malam tadi dia nyanyikan aku lagu CNY versi chinese..adui laa buat aku gelak je..nasib baik ko comel tembam..!so marilah tengok aksi2 terlampau beliau :)



ni waktu kat kolam belakang rumah die..macam-macam gelagat dan aksi dia buat sampai tak larat aku gelak..konon-konon nak berenang la tapi tak boleh..tak dapat berenang kuak lentang pon jadilah hahaha tu pun setempat je sebab kolamnye kecik..



ni piah dengan kucing kesayangan dia tompok..sebenarnya ade 2 ekor lagi helena dengan danny..hehe tapi tak sempat nak tangkap pulak..sebab waktu ni piah tengah leka manjakan kucing dia..aku pun snap-snap la picta dia..penyayangnye la kau ni kan..tapi kalau membuli aku nombor satu! hehehehe ;p



muka-muka sebelum tidur..waktu ni kitorang layan tengok dvd ramai-ramai cerita long khong 2 je..huhu tetiba rasa macam seronok pulak berkumpul ramai-ramai..dan hari ini nenek dah bertolak balik ke Melaka..gonna miss you nenek and also si tembam ini..piah :)


7 orang komen:

mfk said...

memang letih kalau nak layan budak2 nih...
kdg2 tu ikutkan sajer la ape yg diaorg nak...
tapi piah ni comel la..

bagusnya nyer kecik2 dh pandai ckp org putih & mandarin..
kawan2 pun ramai jugak yg pandai..
ade kelebihan..

Nazz said...

...wah comel la si piah ni yer... booking leh..? :)) Bagus tu kecik2 dah leh ckp bahasa cina.. bukan senag tuh.. tapi jgn sampai tak reti ckp melayu dah...hik hik

Monkey D Luffy said...

ko suka kat budak2 yer... hehehe

ahmdsyhmi said...

comel ;)

Adry said...

comel jerr dik piah ni kan... hehehe... err abang da nak kahwin... awak bila?? hehehe

ezany said...

dah lama x nmpk gamba dak ni kat blog eira..

pal7 said...

piah comey..pal nk kawan ngn piah la cmnih..hehe

Post a Comment

setiap kata-kata adalah doa..sila betulkan niat anda dan komenlah dengan ikhlas..


best regards,
eira

EXCHANGE LINKS