14 November 2008

Kiranya aku..tag lg adoiiii!!

KIRANYA AKU MAMPU
Seandainya kita bercerita tentang barangan keperluan dan harta kebendaan memang xkan habis. Kenapa...?? Sebab manusia macam kita ni memang xkan puas dengan benda-benda cani... macam aku la, kiranya aku mampu... macam-macam benda nak aku miliki... ada yang penting dan ada juga yang tak perlu... hurm... tiba-tiba aku terfikir sejenak, 
kiranya aku mampu sangat2...
1. Mahu miliki apa.?
2. Alasan mahu memilikinya.?
3. Bagaimana untuk mencapainya.?

1. aku nak ade jet sendiri hehe

 
alasan mahu memiliki : macam gmbar tu..kalu boleh aku nk terbang tinggi..nk g travel satu dunia dengan orang tersayang..perggghh jauh gile ngelamun ooi..and tempat yang aku nak sgt pg adalah switzerland :)
p/s : tu bkn jet tu..abaikn yerpp
bagaimana mahu mencapainya : ermm..for sure la kena blajar rajin2 sampai level yang terbagus skali..kumpul duit banyak2 and dapatkan kerja bagus2
2. aku nak ade set kereta sendiri hehe
alasan mahu memiliki : sebab ape aku nk satu set?bile kuar gi keje or jenjln aku blh tkr kete ari2 hehe..xdela eceli kereta kan skrg dah jadi keperluan..kalu nk pegi mane-mane kn sng?
bagaimana mahu mencapainya : keje sampai mati pn blm tentu blh dapat set kete tu..hehe so aku kena la usaha keje betul2 tuk dapatkan sebijik pun jd la kete idaman aku tu..amacam cantik x lamborghini gallardo aku ni?hehe
3. kalau boleh nak ada rumah sendiri
alasan mahu memiliki : rumah ni untuk keselesaan family aku jugak nanti..bile ade rumah adela tempat tuk aku berteduh kn? tak selesa sket kalu duk ngan family xde privasi hehe..
bagaimana mahu mencapainya : kumpul duit..gadai harta benda skali kalau tak cukup nak beli rumah..hehe kalau boleh mestila dari sumber yang halal..tp ne tau ade sugardaddy nk sponsor tuk aku..aku terime je bhahaha..sapekah??
4. memiliki jenama sendiri
 
alasan mahu memiliki : sebagai satu kepuasan dalam diri..rase bangge bile orang pakai barangan jenama kita and rase dihargai
bagaimana mahu mencapainya : ermm..susah jugak nak capai ni..banyak duit perlu dilaburkan..hmm bilelah aku nak kaye cm donald trump nih?
tu jela..kang banyak2 korang cakap tamak lak...isk..
orang-orang yang kena tag kali ni :
zara kora
hana budak cekelat
miszue
p/s : zara kora sile sabar yep..tag mu dlm proses maaf juge sebab penggunaan "menarik bace lagi?" gagal berfungsi dgn baik kerana si epal tensi jawab tag ni :)


7 orang komen:

Jard The Great said...

waaa...apsal korang rajin jawab tag nih hah?? hehehe...

aku pong nak jenama sendiri.. rasenyer dah dpt pong..

Jardness... bakal jadi jenama!! hehe

mfk said...

haha..
ni lebih kurang dengan post aku yg dulu..impianku...
tapi lebih detail lagi...
besh2.. aku pun nak travel satu dunia ni jugak..

epalgreen said...

sibuk je mfk..
eira nk travel die pn nk travel gak..
cit..
xbule..xbule
hehe

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

hoit!!

Liquid pun tag aku dgn benda ni gak la...

hahaha...

tak buat lagi..nanti 2 in 1 la yer?

kih3~

epalgreen said...

huhuhuhu
okey bebeh
:)

Princess Azi said...

wahhhh bestnyeee angan2!!
i suka gila orang yang ada impian yang best2 cemni.
weee~

epalgreen said...

hehehe..
hdp mst ade impian..
ade duit baru terlaksana
:)

Post a Comment

setiap kata-kata adalah doa..sila betulkan niat anda dan komenlah dengan ikhlas..


best regards,
eira

EXCHANGE LINKS