17 May 2011

day four : 10 things you want to say to one person

ehem . ehem ade entri baru ni . rajin pulak aku nak mengupdate blog ni waktu cuti . hehe biasalah kan cuti semester memang rajin nau nak update blog ce kau tryyyyy waktu belajar , nak update pun seminggu dua tak pun berbulan lama nya . yang berbulan tu kalau internet tak ada lah . huihui ~! oklah meh kita sambung lagi entri tentang sepuluh ni . hari ni the lucky number is FOUR :P





to my dearest future husband ( yang aku sendiri tak tahu siapa )
ni ada sedikit pesanan untuk kamu :)


  • untuk mengenal diri ini bukanlah semudah yang disangka . perkenalan yang singkat tak mungkin dapat menjalin sebuah ikatan yang kukuh . maka kenalilah hati ku ini seadanya.


  • harapnya kamu punyai pegangan agama yang kuat untuk membimbing dan menjadi pemimpin dalam rumah tangga kita kelak . ( p/s : sumpah waktu ni aku sendiri tergelak baca ayat aku neh . macam tak percaya je aku yang tulis ni layannnnnn)


  • bersederhanalah dalam setiap hal dan sentiasa lah jadi seperti padi semakin tinggi semakin tunduk .


  •   jadilah seorang yang tegas dan bersikap rasional lah dalam membuat segala keputusan 


  • semoga waktu aku sihat kamu dapat menjagaku dengan baik manakala pada waktu sakit kelak kamu tidak pernah terlintas untuk meninggalkanku sepertimana aku berjanji sanggup bersusah senang bersama - sama .


  • sayangilah kedua ibu bapaku sepertimana kelak aku dapat menerima dan menyayangi ibu bapamu seadanya .


  • semoga hari - hari yang mendatang kelak adalah hari untuk menyayangi dan bukanlah hari untuk saling membenci

  • jadilah seorang teman , sahabat , kekasih dikala susah dan senang yang tanpa mengira erti jemu dan lelah menyayangiku seumur hidupmu

  • tak perlu janjikan kemewahan , kekayaan , kemasyhuran cuma kasih sayang yang aku pinta 

ikhlas , bakal surimu :P






3 orang komen:

Saya Fiqa said...

ecececehh.....
setiap org ada hrpn & impian mcm nih..
same goes to me...
smoga dapat berjumpa dgn bakal suami... :D

eira said...

@Saya Fiqa ahaha okey dear same2 kite doa k

elyana said...

auww! sho shweet!
:)
nana doakn rara dpt a good husband yah!

Post a Comment

setiap kata-kata adalah doa..sila betulkan niat anda dan komenlah dengan ikhlas..


best regards,
eira

EXCHANGE LINKS