20 April 2011

Tutorial : Letak Button Like Untuk Blog

tutorial paling simple dan senang . hanya menggunakan facebook untuk kenalkan blog korang . siapa - siapa nak cuba boleh cuba . dengan steps yang mudah saje . dah berkurun dah sebenarnya tutorial ni , ramai pun dah tau sebenarnya .


p/s : tak kan tak nak kan ? hahaha kalau nak kena lah like page aku jugak . hehehe joking 


Tutorial untuk meletakkan button ni macam dekat bawah ni.

1. Login akaun blogger, dari dashboard > design > add a gadget > HTML javascript

2. Copy dan paste kod di bawah ke dalam ruangan HTML/javascript

<iframe allowtransparency="true" frameborder="0" scrolling="no" src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http://URL-ANDA.blogspot.com&amp;layout=standard&amp;show_faces=false&amp;width=280&amp;action=like&amp;font=arial&amp;colorscheme=light&amp;height=40" style="border: medium none; height: 40px; overflow: hidden; width: 280px;"></iframe>

 note: Gantikan URL-ANDA dengan url blog

3. Save dan lihat hasilnya.:)

1 orang komen:

My Brain said...

Tanx untk info bg blogger newbie mcm sy ni..

meitgeek

Post a Comment

setiap kata-kata adalah doa..sila betulkan niat anda dan komenlah dengan ikhlas..


best regards,
eira

EXCHANGE LINKS