09 November 2009

sumpah aku gelak keras bila tengok gambar ni :))

P E R H A T I A N!!


kalau nak gelak jangan dengan kadar menggila ye..
sengih-sengih cukup X_______x
sila klik untuk tumbesaran :)



6 Bestari tahun 2000


barisan belakang : haema, shu kim, syahidah, zuwairah, aku, adwina
barisan tengah : iffah, maisarah, azlia, pn.yusnida, sadhana, adibah, fasihah, khairunnisa
depan : rosedayu, erna nabiha, suhana, atikah, khadijah



dengan guru kelas 6Bestari, cikgu azira


p/s :  gambar di ambil dari facebook


aku tau dah lama aku tak menjenguk kat sini.. ye sila salahkan facebook sebab selalu buatkan aku ketagih lantas melupakan blog yang dulu aku puja dan sanjung ni.. pffftt ceh.. memang aku akui facebook telah menodai akalku untuk berblog dengan kuiz-kuiz bodoh yang kadang kala memang boleh buat aku gelak sampai nak mati..ok tipu :))


bila dah bukak facebook maka terpandanglah aku dengan gambar suci-tulus-ikhlas ni..hadei sumpah aku ketawa tak hengat dunia bila mengenang balik zaman sekolah rendah aku ni haaaa..telek punya telek muka sorang-sorang kawan-kawan baik aku ni memang perabis lah aku ketawa..gambar ni memang ade sentimental value sangat-sangat..satu-satunya gambar aku dengan cikgu azira..haih cikgu paling garang dalam sekolah..dan di facebook jugaklah aku jumpa mereka-mereka ni balik..ohhhh rindu..banyak sangat perubahan dan transformasi sekarang..macam tak percaya je semua dah besar panjang dan lawa-lawa belaka..ade yang sampai aku tak kenal dah tapi bila ingat-ingat balik aku memang selalu lupa lebih-lebih lagi bila aku tak rapat sangat dengan seseorang...pffft teruknye..


bila dah bersembang-sembang tu haaaa amik kau mula lah semua nak bercerita pengalaman masing-masing dekat sekolah dulu..sampai berpuluh-puluh notifications yang aku dapat kau sehari..tapi tak pe aiman tak kisah..bagi aku kawan adalah segalanya..dunia aku penuh gelak tawa dengan mereka dan mereka ada bersama aku bila saat aku ketawa dan sedih..wehhh aku sayang korang tau..aku harap sangat reunion 28hb ni jadi..so dapatlah aku tengok sekor-sekor minah dalam gambar tu haaa..tapi dengan cikgu azira memang dah lost contact walaupun rumah dia dekat je dengan rumah aku..pergghhh dasar lupa daratan punya student..dah la sekolah lama tu tak-pernah-jejak-sejak-masuk-sekolah-menengah..malu lah jugak muka ni tapi bukan lupa sebenarnya kekangan masa buatkan keadaan jadi macam ni..bercampur baur sangat perasaan ni bila dapat jumpa dorang balik..speechless wei..sekarang semua dengan haluan masing-masing..dan gambar ni dan peristiwa-peristiwa yang jadi semua dah tinggal sejarah kan..


teringat zaman-zaman nakal..zaman-zaman kantoi dengan guru besar sebab main dalam perpustakaan..kena denda bagai memang tak kan pernah buat aku lupa..9 tahun lepas yang penuh makna :)

4 orang komen:

Fatt Chin Choy said...

thanks ler fb
hehehe

green said...

skola mmg bez..

uit2..cian kat blog..
jgn dilupe ye..

epalgreen said...

ah fatt : hehehe

green :blog xkan dilupakan..insyallah :)

Laralia said...

memori terindah di skpp2

moga2 sntiasa di hati

Post a Comment

setiap kata-kata adalah doa..sila betulkan niat anda dan komenlah dengan ikhlas..


best regards,
eira

EXCHANGE LINKS