30 May 2009

belajarlah untuk lebih menghargai

aku selalu mengingatkan diri aku bahawa hidup aku ni seperti roda..
kadang diatas..kadang dibawah..
sebagai seorang manusia pastinya aku perlu bersedia jika berada dibawah..
maksud aku beringat sebelum terkena..
kadang-kadang aku rasa akulah orang paling bertuah..
boleh kata apa yang aku nak selalunya akan dapat..
tapi aku tak mahu hidup aku sentiasa macam ni..
tahu kenapa?
bila sudah terlalu diberi kemewahan aku akan lupa untuk merasa yang semuanya bersifat sementara..
kadang-kadang aku juga rasa aku lah orang paling malang sekali..
bila aku tak tahu nak menghargai benda di sekeliling aku..
oh susahnya jadi EIRA..
kenapa susah sangat ye..
aku mengaku..
aku adalah seorang yang sangat suka mengambil mudah dalam sesuatu perkara..
tahu kenapa?
sebabnya bila aku kurang untuk tunjukkan kesungguhan dalam membuat sesuatu benda
aku akan kurang belajar untuk menghargainya..
semuanya akan nampak remeh temeh..
padahal yang remeh itulah punca kepada permasalahan yang lebih besar..
oh nooooo..
bila dah jadi baru nak menyesal..kenapa mesti ada sikap macam ni?
kadang-kadang aku benci dengan diri aku sendiri..
kenapa tak pernah serius dengan apa yang aku buat..
macam mana nak hargai orang lain..
bila aku sendiri tak pernah nak hargai diri sendiri..
ahh..serabut sikit this week..
oracle class betul-betul buat aku tertekan..
hidup lebih mencabar bila makin banyak masalah yang datang..
eira..sila berfikir dengan tenang dan buat keputusan yang bijak

p/s : sangat rindu dengan iman and have a great weekend with my beloved one..
miss you shafarin samat..




6 orang komen:

farah said...

sabarlah iera.

hidup ini tidak semestinya indah belaka.

pasti ada duka yg meruntun jiwa.

:)

asis said...

roda2 kehidupan.

joegrimjow said...

dan belajar untuk menerima

haruan tasek said...

oh senitasa le beringat-ingat jadi tak tersesat nanti

pal7 said...

eira..
bersabar la dengan dugaan Tuhan k..
pasti suatu hari nant..segala penat lelah eira akn terbalas jugak kan?..
masa tu la eira akan senyum puas tgok diri eira yang berada di atas..kan?..

shafarin said...

rindu kat iera gak..

Post a Comment

setiap kata-kata adalah doa..sila betulkan niat anda dan komenlah dengan ikhlas..


best regards,
eira

EXCHANGE LINKS