16 March 2009

benci perasaan ni

oh hati..
kenapa ya bila kita terlalu menyayangi seseorang itu..
kita menjadi luar kawalan..
kita mahu melakukan segala-galanya untuknya..
tapi sebenarnya tindakan yang kita lakukan adalah yang paling teruk..
dan membebankan perasaan sendiri..
menjerat jiwa sendiri..
ya..
cinta itu buta..
dan telah membutakan aku..
aku sendiri tak boleh nak describe apa itu cinta..
pelik nya..
bagi aku cinta itu hanyalah mainan semata..
tiada yang kekal..
mungkin aku belum bersedia..
kalau aku ada kuasa yang luar biasa..
ingin aja aku memberitahumu..
perasaan aku saat ni..
bercampur baur..
sedih..
tertekan..
gembira..
apa sebenarnya yang aku mahukan dalam hidup ni..
aku pun tak pasti..
tersenyum..senyuman plastik untuk jiwa yang kosong :(
p/s : aku tak tahu kenapa dengan aku sekarang..macam orang yang hilang arah..apa aku nak buat?

8 orang komen:

epalgreen said...

tensionnye
:(

fezaL Mohd said...

cinta itu memang buta.
aku sendiri kurang mengerti maksud cinta itu.

entah lar..

mleh pk tentang itu.

tRuly tO be mYself 'Qa~ said...

waa... describe pasal cinta mmg susah dear..

tapi akak de share sOmething abOut cinta kat blog akak.. jengUk yerp :D

pal7 said...

kalo ade jodoh xkemana..besa jek la ek..

Monkey D Luffy said...

pasal bercinta... elok jgn pikir sangat... memang sakit kepala

vidadarisakura said...

chill babe!


hee

white rabbit said...

kalau bercinta ni memang kita terbawa2 sket..ive exp 3 4 times being in a relationship..sumtimes i mad of myself for drunk in love sangat..when we get mad we saw everything bad about him..when we were happy everything is fine even he's fart infront of our face kan..well its too abstract to describe..lain cinta lain rasa ..its just depends on how we choose the path of relationship..if u make it hard..it will be hard as u make...vice versa..but my friendsly advice dont be driven in love till slip away...be clever to choose ur lifepartner not happy-moment only partner...

cHoki2BeSt said...

Hurm..apa yang beta boleh katakan bahawa..dahulukan agama dan ibubapa..
(cakap pandaiii..haha)

Post a Comment

setiap kata-kata adalah doa..sila betulkan niat anda dan komenlah dengan ikhlas..


best regards,
eira

EXCHANGE LINKS