12 March 2009

aku tak tahu nak tulis tajuk apa..

aku tak tahu lah apa nak jawab untuk soalan-soalan macam ni..
especially yang melibatkan hati dan perasaan..
ahh..
ye aku single but not available..
menggelabah punya statement..
sila jangan percaya..
tak ada lah..
aku masih kepunyaan mak ayah..
haha..
senyum**
aku penat sket nak layan feeling-feeling ni..
boleh kata aku jenis yang bukan suka sangat jiwang-jiwang ni..
tapi apa boleh buat.
minggu ni semuanya aku terpaksa menadah telinga..
dengan member-member yg ada masalah cinta..
fuhh..
nak kata doktor cinta tu bukan laa..
tapi aku cuma musykil sketla..
ini hanya ditujukan untuk orang lelaki..
antara kemusykilannya :
  • kenapa suka sangat buat perempuan menangis?
aduh aku letih bila dapat kawan-kawan yang asal sikit nak nangis..cengeng tahu tak..cerita nya pulak nak lebar lebur je lebih..sebabnya si lelaki menengking atau pun menghamun si perempuan..pada aku lah..aku tak kan menangis dapat lelaki macam ni..aku lagi suka melawan balik..well memang jenis aku..kalau rasa tak betul aku akan lawan balik..hehehe..sebabnya belum jadi bini dah pandai nak tunjuk perangai sebenar..sebenarnyakan..adalah tak berbaloi menangis kerana seorang lelaki especially yang macam ni..rimas aku
  • kenapa suka pasang banyak
ni pernah terjadi kat aku jugak..aku tak fahamlah kadang-kadang kebarangkalian untuk dua-dua pihak tu mencurang tinggi..maksud aku lelaki dan perempuan lah..kadang dapat perempuan baik lelaki pulak buat hal..kadang dapat lelaki baik perempuan pulak buat hal..aku paling benci lelaki yang dah ada aweks tapi mata kepala masih nak menengok perempuan lain..kenapa ye?tak cukup ke?orang selalu cakap kalau takut bercinta baik menyingle..tapi kalau bercinta pun dah terang lagi bersuluh macam ni baiklah tak payah bercinta..

itu aja persoalan aku..
itu juga kemusykilan yang selalu aku dapat jawapan standard dari kaum lelaki..
bagi aku senang je..
kalau tak ada hati nak bercinta atau pun sekadar nak main-main baik la tak payah..
nanti menangis sana-sini..sakit hati..berdendam..
kalau tak suka cakap tak suka..
jangan jadi hipokrit..
jangan sakitkan hati orang lain..
cinta itu indah kalau kita pandai hargainya..
hargai orang yang sayangkan kita..
dari sayangkan orang yang kita suka..
sebab orang yang kita suka..
akan pergi kepada orang yang mereka sayang..
hargai mereka sebelum mereka pergi tinggalkan kita :)
p/s : letih tak habis lagi ni..arggghhh

8 orang komen:

pal7 said...

eira da jd dr luv ker??..hehe

farah liyana said...

sah iera boleh jadi dr cinta!

:P

fq said...

alamak....
sedih la plak klo btl2 kn cm 2....
mcm dr cnta la iera...

mYshah said...

salam iera ^^

shah pon x suke ngan laki yg wat pomp nangis2 ni, thah pe2 la.. tp "sebabnya belum jadi bini dah pandai nak tunjuk perangai sebenar", this 1 atceli bagus gak coz klo da kawen br tunjuk perangai sebenar~ aish... akn cerai berai jadinye nanti? :(

aish... biase la manusia. bile nampak jantina bertentangan mesti la tengok2. tp klo da smpai ngorat2 mmg laki/pomp tu siot la.

nway x sume laki suke wat pomp nangis n pasang banyak. shah punye ex pon pasang byk dlu, that's y kami break up. ngeh333

nway gudluck Dr Luv ^^

acid_amino said...

byk gak yg btolnyer...tp kat cnikn ade gak prmpuan yg sgt jht...die gunekan org tu juz utk dpt status yg highest kat campus...bile da stable name die tros carik balak laen..da tu xdeclare clash pon ngan bf lame die...x-bf die tau dr housemate die.....pergh....tu ape cite tu...ermmm..due2 same je..hahahaha

vidadarisakura said...

dr cinta..

saya ada masalah ni..
heee


saya comel.tp x sekor pun lelaki hensem mengorat.


haha

epalgreen said...

vida..
sa pun sama aaa..
tada sepa mau sa bah!
hahaha

Monkey D Luffy said...

hoho... aku bawah umur... ndak boleh sembang2 cinta

Post a Comment

setiap kata-kata adalah doa..sila betulkan niat anda dan komenlah dengan ikhlas..


best regards,
eira

EXCHANGE LINKS