13 December 2008

hari ini..saat ini

aku rindu kalian semua..hari ni rase macam terpanggil nak tulis kisah zaman-zaman sekolah dulu..haihh rindu sangat ngan kawan-kawan time sekolah dulu..sekarang sumenya dah besar panjang..sume dah buat haluan masing-masing..ade yang tengah study && ade jugak yang dah pun berumah tangga..ohh rindunye kat korang sume..


bercerita pasal zaman sekolah dulu..aku memulakan sesi pembelajaran di sek.keb.puteri pandan 2..pacik ezany-kun mesti tau kan kat mane haha..well sekolah tu sume nye girls je sebab dah memang sekolah dak pompuan..see aku bukan lah bersekolah co-add..sebab tu aku masih lagi menyingle sampai sekarang huahua statement cam kentut je sile abaikan yerpp..oitt2 bukan memilih okey cam selalu aku cakap kat pacik kun aku tunggu jodoh turun dari langit haha ;p..time kat sekolah rendah dulu aku memang buat kepala aku je..antara budak bermasalah la kire..muke aku memang top datang lambat and tak pakai name tag haha ;p time tu memang cam malas nak disiplin sketla sebab skolah dak pompuan je so buat ape nak kemas2 serabai cukup haha ;p and aku paling rindu ngan cikgu azira die lah satu-satu nye cikgu yang ingatkan aku dengan ayat ni "mahira u kena lari satu padang sekolah sebab datang lambat" haha teringat aku sampai skang && cikgu azira ni adelah cikgu matematik aku yang giler kentang punye garang..mane tak nye korang bayangkanla time subjek matematik kelas kitorang memang ade target yang si cikgu ni tetapkan time2 peperiksaan..sume orang kne dpat marks lebih dr 85 tuk subjek matematik die..gilos!!aku ingat lagi aku dapat marks 84 subjek die boleh di ketuknye tangan aku ngan pembaris kayu yang panjang tu ngan amik duster kayu tu jatuhkan dekat kuku sakit gak oh..hampehh je rase..takde belas kasihan langsung..tah2 die memang nak balas dendam aku slalu dtang lambat kutt??haha whatever..tapi cikgu ni memang terkenal ngan kegarangannye..penah kelas aku buat hal time subjek bi and cikgu bi tu pn report kat die habis satu kelas kena ngan die..kat kelas tu berape banyak pembaris kayu patah sebab die hentak kat meja je belum die pukul tangan lagi..isk ape ke ganas manusia ke alien??opss..adess buku kerja kitorang pon selalu melayang-layang ke tingkat bawah kalau si cikgu tu tak berpuas hati p/s : jgn tak tau kelas aku tingkat paling atas sekali..and paling aku tak boleh lupe kitorang satu kelas kne denda duduk bersila bawah meja sebabnye dalam kelas tu ade rules sorang tak siap keje sekolah sume kena denda..time tu memang sumpah seranah la maunye tak bengang free2 baju kotor..haha kelakar habis..haihh giler kentang punye cikgu..tapi aku hargai sangat2 sebab cikgu azira la aku dpt result cemerlang utk UPSR and utk pertama kalinye aku tengok die bergenang air mata bile kitorang dah nak kuar dari sekolah tu..see cikgu garang pn pndi nanges rite??haha..maunye die tak sedih..tipula kalau aku cakap aku tak sedih..aku ingat lagi time nak periksa UPSR tu die jd supplier stationery tuk setiap anak murid die di kelas 6 Bestari yang seramai 44 orang tu..sedih oh bile ingat balik..garang tapi baik..apekah??ingat lagi tuisyen di rumah die..celebrate birthday die senyap2..pergi istana budaya time cuti sekolah..pergi picnic ngn cikgu..rindunye...hehe gile la kalau cikgu tu tak nanges..cikgu..aku sayang kau tau..


then secondary school pulak aku masuk smk cochrane je..memandangkan time aku dulu smk aminuddin baki && smk cochrane je utk budak2 yang dpt top results aku pun tercampak la kat situ..sayang tak dapat masuk aminuddin baki..dekat situlah bermulanye titik perpisahan persahabatan kami..masing2 dh berhaluan sendiri..aku pun dapat kenkawan baru and kenkawan lama semakin dilupakan..isk aku tak marah pon korang tak ingat aku pon tak bape nak ingat korang haha ;p..tapi masuk smk cochrane aku skolah co-add..memang perubahan budaya la untuk aku..aku mengaku aku tak biase bergaul dengan budak-budak lelaki..ah kolot?? persetankan la semuanye..korang ape tau macam la korang pernah rase..huhu tapi kat sini lah tempat aku membina keyakinan diri aku..makin lama aku makin biase && aku dah bergaul dengan baik sekali dengan kaum adam..dulu aku admit aku memang pemalu gilos..tapi sekarang tak lagi..sikit-sikit tu adelah..hehe banyak sangat memory time sekolah menengah dulu...time2 jatuh terlentang..time2 kena denda..time2 bergaduh masam muke la..haha bile ingat balik betape tak matured nye time tu..hingus betul..hihi setiap orang mesti ade pengalaman sendiri..same jugak macam aku..


kalaulah masa dapat diputar balik..aku nak jumpe kawan-kawan lama aku..aku rindu sangat ngan korang..pade kawan-kawan aku yang tengah bace entry ni..aku nak korang sume tau aku rindu giler kat korang..rindu time masam-masam manis kite bersame..haihh bile makin besar sumenya makin dilupakan..sumenye sibuk dengan agenda sendiri..sedih lak..sob..sob..untuk bestfriends aku time kat kolej dulu..fariza;mas;ayie;cy;dian;palie;matt;mawi;nor;vinot; and sume budak2 D57 yang mengenali aku..aku ucapkan selamat berjaya tuk kalian semua..untuk kawan-kawan blogger jugak thanks sebab sudi jalinkan ikatan persahabatan ngan aku..seronok dapat bertukar2 pandangan and idea sesame sendiri..terima kasih semuanya


best regards;
eira

5 orang komen:

ahmdsyhmi said...

kamu pasti menjadi sasaran saya jika saya bersekolah dgn kamu. sebab saya pengawas yang paling berdedikasi :p

patutla kamu kecik, kecik2 dulu pernah diseksa lari satu padang..

kesian2

mYshah said...

alalalala~ just gune pembaris je, kat skolah shah dlu siap pelempang, penampak, rotan pecah2 pon biase je, haha, horror gile skolah dlu, biase la skolah laki2.. haaha

nway ternampak seperti si epal risaukan pasal pasangan? rancang nak kahwin bile? huhu. saje nak taw ^^

Monkey D Luffy said...

panjang gak citer kali ni... tapi baca semua tau.

zaman belajar memang paling best... dah kerja kurang dah best dier

:: Cikgu Wiween :: said...

uihh dpt 80 lebey kena ketuk?>> meh nak ketuk cikgu tu pulak. agagga :p

ezany said...

camne la name pacik kun leh sesat dlm ni..
tak lame lg jatuh la dr langit tu.. :p

Post a Comment

setiap kata-kata adalah doa..sila betulkan niat anda dan komenlah dengan ikhlas..


best regards,
eira

EXCHANGE LINKS