19 November 2008

sindrom?

entry kali ni mungkin tak macam biase..huhu kenape ye tak macam biase?

sebabnye kali ni aku just nk cerita siket pasal sindrom dunia maya kite..contohnye cam mespes; friendster;facebook;blogger;wordpress and etc. ape yang boleh aku cakap aku rase mual dengan bende2 ni sebabnye..sume org cm just pentingkn diri sendiri..selalunye kite join mende2 alah ni untuk ape kenkawan?? contoh cam myspace && friendster la of cos sebab nak cari member2 tuk kenal-kenalan rite???tp lame2 naek bosan kn..pasal ape??attitude seseorang tu..sedar atau tak ade yang nak berkawan ngn org yg comel2 cun2 cute2 ensem2 je kn..yg muke cam pecah rumah pulak cane..haha apekah??
ergghh aku paling menyampah ngn orang2 cmni..bajet bagus jerk..kesian kat org yg muke cm pecah umah tu..dorang pn ade hak nk berkawan kan..??deiii wake up laa..berjuta orang gunekan alam maya ni untuk banyak tujuan ade yang untuk cari kawan..search info..donlod2 so jgn jadi selfish k..

mcm dunia blog and wordpress..aku lebih salute kat blogger2 senior yang sudi tunjuk ajar kat golongan adek-adek cam aku yang baru nak membesar ngan dunia2 ni..sedikit sebanyak aku rase dihargai..walaupun aku masih baru dalam dunia ni..aku seronok sebab ramai yang x sombong and tinggi diri bile dh advance dgn dunia2 blog nih..tapi ade jgk yg bodoh sombong p/s : bukan menuduh sesape aku juga mengingatkan diri sendiri supaya tidak berkelakuan sedemikian..haha
perlu ke kite berbangge dengan sedikit ilmu didade??perggh ayat thank Pn Noorazmah sebab ajar aku Bahasa Malaysia dulu time secondary school..tak sia-sia kn?bhahaha ni la sindrom2 yang aku tengok skg..sume cm dh lupe diri..haha aku pun same kutt..cets..so better kite renung2kan and amik iktibar..


aku tak nak jadi orang bodoh sombong..and aku jenis yang friendly && aku tak nk jd cm katak bawah tempurung tak bergaul ngn orang laen...berkawan biar beribu bercinte biar berjuta kan..kan...kan haha penyakit gile meroyan dah sampai..sebelum aku karut-mecarut yang tah hape-hape lagi better aku berhenti dulu ye..


p/s : simptom demamkah??aiyooooo



13 orang komen:

Purplelito said...

betoi tuh kak eira oii...

♥Fariza♥ said...

betol2...
good...

mYshah said...

heehe, bercinta biar berjkuta xbley blah, nice suggestion, lol~

Liquid said...

betui.. betui... betui... (suare ipin) =)

:: Cikgu Wiween :: said...

yup, jgn jadik bodoh sombong. jadik rockers xpe. egegeggege

\m/
kak ween

ubey said...

niceeeeeeeee~

Jard The Great said...

aku sgt setuju dgn pendapat ko..
dunia blogging nih lebih kepada kejujuran seseorang itu menulis entri.. tak kira rupe myer mcm mana.. betul tak??? hehe..

well thanks sbb sudi jd kawan blogger aku!

Monkey D Luffy said...

jgn sebut muka cam tongkang pecah... aku terasa

sEapUt "c@ said...

for me, blogger is da best.. thats coz blog like ur internet diari.. tiap2 hari tulis diari skang kat internet jak.. luahan rasa.. rasa2 nak privatekan pun boleh.. tak payah bwk buku diari kemana2.. dah tua2 nanti boleh bagi anak2 cucu bukak..

p/s: tinggal kan quest utk dorang cari harta pusaka tersembunyi..

ezany said...

erk.. jgn mencarut.. wat tambah dosa jer .. hehe..

sy ni kire bodoh sombong ke x yer.. just wanna know.. mane la tau kot2 sy tergolong dlm kumpulan ni..

alan said...

erkk penah tengok ke katak bawah tempurung??

epalgreen said...

purplelito : ^_^

fariza : well :)

myshah : saje2 jela

liquid : kekekekeke ;p

cikgu wiween : yeah..yeah..rock x nih cikgu ween??

ubey : :)

jard the great : same-same

monkey : eleh poyo's

seaput : hmm..btl tu diari alam maya

ezany : tak la pocik okey je

alan : tgk tu tak penah ar kn..tp tu kan perumpamaan hihi

HANA bUdaK cEkElAt said...

bercinta biar berjuta??
aiyak....

biasalah iera...
manusia ni kadang kala bila ilmu ada di dada, rasa meninggi diri tu mulalah menguasai.. takpelah, kita jadikan iktibar menda2 tu, kita pandang depan, sama2 kongsi ilmu, biar semua merasa faedahnya..

insyaallah

;p ;p

Post a Comment

setiap kata-kata adalah doa..sila betulkan niat anda dan komenlah dengan ikhlas..


best regards,
eira

EXCHANGE LINKS