24 July 2009

ini aku bukan kamu..

assalamualaikum..


hari ni terasa macam nak menulis..jadi sampailah aku dekat rumah blog yang dah bersawang-sawang ni..sebenarnya tak banyak pun nak menulis di sini..cuma aku perasan ada beberapa perubahan pada diri aku semenjak dua-menjak ni..mungkin kesan dari training dan on job training yang lepas..mulanya aku pun tak perasan sangat dengan tabiat baru aku ni tapi layankan jela..



  •  aku rasa aku semakin taksub dengan dunia database administration..hehe mungkin inilah penangan bila dah belajar serba sedikit tentang oracle 10g, PHP, Dreamweaver..mulanya memang susah..aku tidak punya basic sangat dalam bidang ni..tapi bila bercampur dengan kawan-kawan yang dah belajar benda-benda ni aku mula rasakan yang bidang ni sangat menarik kalau ada minat yang mendalam...sebabnya??satu kepuasan bila kau buat 'coding' dan 'coding' itu menjadi..dunia programmer sememangnye berbeza..hidup kau akan dikelilingi coding setiap masa..memang stress bagi yang tak tahan tapi bila kita dah faham dan mencuba perasaan tu best sangat..

  • aku mula belajar pengurusan diri..kalau dulu nak keluar hentam je nak pakai apa-apa..sekarang ni imej dan kekemasan diri tu penting..kalau nak lebih berkeyakinan penampilan adalah antara faktornya..belajar jadi orang yang kemas, teliti dan teratur..kehidupan pun jadi lebih mudah dan tersusun..mula jadi orang yang tepati masa dan mengejar masa..macam mana tu ye..hehe mula rasa semua kerja kena buat dengan pantas bila diberi dateline..adess kalau tak sempat pun kena bagi sempat jugak..kelam kabut tak payah cerita la kan..tapi itulah yang aku belajar ketika training dulu..dunia belajar dan kerja dua perkara yang berbeza..

  •  suka senyum dan ketawa..aku mula perasan perubahan ni bila semua classmate aku di Aptech cakap aku suka senyum dan gelak..pada siapa-siapa yang tak tahu aku pendiam orangnya..bila pendiam muka mesti nak nampak tak ada mood dan monyok je..dulu waktu belum kenal semua cakap sombong tapi bila dah lama-lama dekat situ bergaul dengan orang-orang sekeliling perangai aku pun mula berubah mungkin sebab keadaan sekeliling aku kot..hehe tapi memang betul lah orang cakap bila kita banyak ketawa dan gembira pengubat segala duka..aku mula dapat lupakan kisah-kisah duka aku sikit-sikit..kawan-kawan adalah segala-galanya bagi aku..aku mula sedar yang bila tak ada bf pun aku tetap boleh gembira..kawan-kawanlah yang banyak bagi kata-kata semangat dan tak pernah biarkan aku berduka..bila dengan mereka hidup aku lebih ceria..penuh dengan gelak ketawa..apa-apa pun hidup perlu diteruskan walaupun ada sesetengah perkara yang kita tak boleh ubah kan..?

  • aku kurang selera makan..ini aku pun tak pasti apa sebabnya..mungkin sebab terlampau letih dan terlampau banyak minum air sampai lupa nak makan kot!hehe selalunya makan 2x sehari tapi sekarang tak makan pun rasa macam ok je..mungkin sebab bulan puasa pun dah nak dekat jadi percubaan awal untuk perut ke?entahlah yang pasti aku banyak minum air dari makan :) .. semua ni benar-benar mengajar aku erti hidup..live the life to the fullest..setiap saat adalah berharga jika kita pandai manfaatkannya..kita yang tentukan hidup kita dan bukan orang lain..sampai sini dulu


p/s : kuat senyum ke?haha

2 orang komen:

lin said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,色情,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女

牛五花Orange said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社

Post a Comment

setiap kata-kata adalah doa..sila betulkan niat anda dan komenlah dengan ikhlas..


best regards,
eira

EXCHANGE LINKS