20 June 2009

hari terakhir di Aptech

seperti yang semua orang tahu..
selama 2bulan ini aku melakukan latihan a.k.a training di Aptech Kuala Lumpur
yang bertempat di bangunan Kompleks Antarabangsa Jalan Raja Chulan..
sepanjang 2 bulan ni..
aku dapat belajar banyak perkara..
semestinya yang utama adalah belajar mengenai database iaitu oracle 10g..
selain tu soft skills yang sangat banyak membantu..
belajar etika-etika di alam pekerjaan..
interview skills..
resume skills..
software engineering concepts..
communication skills..
walaupun pada permulaannya sangat susah..
tapi aku berjaya laluinya dengan bantuan kawan-kawan disitu..
dekat situ jugak aku kenal erti persahabatan..
yang sangat bermakna pada aku..
sepanjang dua bulan ni aku sangat gembira..
semalam adalah hari terakhir aku disana..
tanggal 19haribulan enam 2009..
berakhirlah sudah training ini..
walaupun cuma dua bulan..
pengalaman dan segala ilmu yang aku pelajari tak kan aku lupakan..
aku juga nak ucapkan jutaan terima kasih kepada semua classmate aku (batch 5)..
terutamanya kepada sukhy, as, hafiz, nasrul, anuar, sebab jadi bestfriend aku sepanjang berada di situ..
semestinya aku akan rindu dengan gelak tawa mereka..
di sini aku lampirkan beberapa kepingan gambar hari terakhir aku di sana..
kepada classmate aku batch5..
aku doakan kalian semua berjaya menempuh alam pekerjaan yang mencabar ni..
semoga kita sama-sama berjaya..
kalau ada kesempatan harap dapat berjumpa lagi..
salam sayang dari aku buat semua..






4 orang komen:

haruan tasek said...

bestnya dapat belajar oracle 10g

Monkey D Luffy said...

dua bulan jer mana cukup

heheh

♥Fariza♥ said...

ma'e ku!!!!!!!!!!!!!!!

dir&fara said...

mane msjbox kamu?? hilang dah?? cari tak jumpe ni..

Post a Comment

setiap kata-kata adalah doa..sila betulkan niat anda dan komenlah dengan ikhlas..


best regards,
eira

EXCHANGE LINKS