28 March 2009

sumpah aku benci!

kau orang tahu kan hari ni earth day..
aku ingatkan adalah sikit kesedaran sivik..
rupanya tak laa..
bukan lama pun..
satu jam saja..
tapi ada pulak makhluk tuhan paling seksi cakap :


1. alahai af lambatlah nanti..
2. elektrik teda?macam mana nak online?bosannya..bodoh!
3. apa ye faedah kalau tutup lampu tu?dem it!!ko tak tengok tv or internet ke?
4. alaa satu jam bergelap..nak kena beli lilin la macam ni..alahai sengal..


kadang-kadang kan aku bosan betul dengan orang macam ni..ye aku tahu setakat sejam tu apa la sangat kan..tapi ni satu cara untuk kita mengurangkan kadar penggunaan je..jadi supportlah sikit..kalau bukan kita yang lakukan siapa lagi..sekurang-kurangnya ada kesedaran tu dah cukup baguskan?


p/s : ade update menanti..sabar ye :)

5 orang komen:

Ola said...

yup dan yup
sepakah yg tega2 nya ngomong spti itu..

hehe

at least,kita usaha kn utk slamatkan dunia..

farah liyana said...

sebab AF?
mcam sampah.
dah la langsung tak best.

haha.

xD

pal7 said...

sapa cakap tu??..nak kene dia nih..

hehe..support eira..lalala

syariniey said...

ish!
xpatot betol la die tuh
boley ckp cm2??

die pon dok atas bumi ni gak
hai,,susah manusia cmni1
anta ke planet pluto baru taw
haha
:P

aDuKa イスラム教 said...

kite kne tgk dulu kpd sapa kite nak sokong.. siapa yg anjur Earth Hour? org islam kah? kenapa kita begitu beria-ia menyokong anjuran org kafir? sedangkan anjuran rasulullah saw kita ambil mudah saja?

rasulullah saw pernah menyebut, "barangsiapa mengikuti adat dan budaya sesuatu kaum tersebut, maka mereka (di kalangan org islam) bukan lagi berada di dalam kaumku"

renung2kanlah.. walopun begitu, sy tidak menghalang saudari utk menyokong earth hour tersebut.. cuma saya sekadar ingin menegur saudari.. utamakanlah anjuran org islam..

berkenaan AF ke apa ke, itu juga salasilah daripada anjuran 'kaum yahudi' utk menyesatkan umat islam.. maka, pengkhabaran mereka2 tersebut juga saya tidak menyokong..

fikir2kanlah..

"setiap kata-kata adalah doa..sila betulkan niat anda dan komenlah dengan ikhlas.." - ya.. maka tanggungjawab sbg org islam, jika ditegur oleh org islam ke arah kebaikan, maka adalah WAJIB baginya menerima teguran tersebut.. wallahua'lam..

Post a Comment

setiap kata-kata adalah doa..sila betulkan niat anda dan komenlah dengan ikhlas..


best regards,
eira

EXCHANGE LINKS