02 March 2009

rindu zaman kanak-kanak dan zaman remaja aku :(

rindunye zaman kecik-kecik dulu..memang bestlah..tahap gaban punye..sebabnye apa yang aku nak aku dapat dan aku tak pernah kena jentik walau sekali pun dengan mak ayah..oh bahagianya..waktu tu gile punye bestla buat apa pun takde sapa nak marah aku..bukan cam sekarang..buat sikit nak kena fikirkan orang lain jugak..adeihh


dan bestnye zaman kanak-kanak aku bila masuk alam sekolah rendah lah..haha aku sekolah perempuan semua..memang seronoklaa..bukan seronok ape..seronok buat kepala sendiri..haha p/s : seperti entri yang lepas-lepas aku kan top student datang lewat dulu..hahaha yeah lihatlah dunia..waktu sekolah rendah dulu..aku suka giler buli kawan-kawan aku..seronok bila tengok dia orang nangis kecewa dek perangai nakal aku..opss tak lupa juga pada cikgu azira..aku rindu sangat kat cikgu aku yang paling garang macam singa ni..cikgu kalau cikgu baca ni pengakuan ikhlas dari saya student cikgu yang paling nakal dalam kelas iaitu Mahira Abdullah sangat merindui cikgu saat ini..nasib baik cikgu tak de blog..selamaaatt..zaman sekolah menengah pulak lagi best la..




tersangat best sampai aku menangis saat last perjumpaan dengan kenkawan kelas dan cikgu-cikgu yang pernah mengajar aku dulu..cengengkan?haha apa aku kisah..rindu sangat zaman tu..zaman tarik-tarik rambut..zaman budak-budak masuk air..zaman ponteng a.k.a fly dan zaman-zaman mengushar lelaki hot kat sekolah hahaha..hehe seronok sangat bila teringat balik..tapi tu semua dulu punya kisah..kalau la masa boleh patah balik..kalaulah tak payah jadi orang dewasa..dewasa ke ??nak meningkat dewasa dah la kira..



aku tak boleh lupa kenangan mengenakan cikgu subjek kelas aku yang boleh diklasifikasikan kelas yang paling boring dalam dunia..rasa-rasa kelas apa?sejarah lah kan..adoi ngantuk tahap babun punyela..sampailah pada bulan 1 april..april fool tahun 2005..gile ah..cikgu tu sampai malu ngan kita orang..elok-elok masuk kelas terus keluar kelas dan tak masuk kelas untuk 3 hari..konon-konon mogok lapar haha..takdela..cikgu tu rasa kita orang terlebih ajar kutt tu pasal tu dia sampai majok-majok tahan marah haha..dia cikgu sejarah aku..Pn. Azlina..haha sorry cikgu..APRIL FOOL!!! kami warga 5 Pintar sayang cikgu ^-^..selain tu tahun 2005 adalah zaman aku aktif dengan Pasukan Kadet Bersatu Malaysia Laut[PKBM(L)]..waktu training adalah waktu paling syok sangat sebabnya chip a.k.a ketua kita orang memang kepala gila..so sepanjang bulan dan setiap kali hari rabu kita orang akan bergelak ketawa sambil kena ragging..haha memang tak boleh lupa..walaupun latihan dia padat dan lasak tapi kenangan yang kita orang dapat suatu yang tak akan aku lupa..







ni lagi satu..peristiwa cendol anis terkeluar time nyanyi lagu negaraku memang the sweetest memory yang tak akan kita orang lupakan..semua orang akan ingat peristiwa ni..especially pkbml batch 2004/2005 smk jalan cochrane KL..anis..ko memang lawak laa..dah tau hidung ada cendol nak gelak-gelak time berdiri tegak nyanyi lagu negaraku..last-last kau sendiri tak tahan gelak dan sekali gus mukus hijau kau terkeluar..hijau okay bukan putih haha..kita orang yang tengah menyanyi lagu negaraku langsung tak boleh nak consentrate bile tengok cendol kau terkeluar..aduihhh hahaha..anis pun lepas tu dengan segera bergegas ke toilet la ape lagi..zaman remaja...memang kelakar dan sangat manis..aku rindu kau orang tahu??









p/s : selamat datang march..selamat tinggal february si bulan cinta..ade apa dengan march??semoga bulan ni lebih membahagiakan aku dari biasa..oh lelaki idaman..mana engkau ye??hoorey MU menang lagi :)

7 orang komen:

::::All!n:::: said...

hahahaha...lawak la part kawan yang kuar cendol..aku yang baca pun rasa geli hati bila bayangkan...
huhuhuh...
apa2pn zmn kanak2 dan zaman remaja memantg best...

Adry said...

hehehe.... owh aku pun rindu sangat ngan zaman muda remaja dulu...

farah liyana said...

maaf hotspurs,
carling cup itu bukan milik kalian lagi.

:P

zaman kanak-kanak dan remaja itu sggh indah!

:)

ubey said...

teringat zaman2 x sunat lg

pal7 said...

zaman sekola memang seronok..macam2 suka duka ade kan??..

Purplelito said...

wahaha.dsyat.cendol tu.euww..haha

Costa Rica said...

sape la lelaki idaman tu ye?
semoga bertemu dengn idaman hati...

Post a Comment

setiap kata-kata adalah doa..sila betulkan niat anda dan komenlah dengan ikhlas..


best regards,
eira

EXCHANGE LINKS