30 March 2009

penat beronggeng

hai..
aku sangat penat hari ni..
sebabnya hari ni hari untuk berjalan sedunia..
adoi laa
dari pagi sampai ke malam..
aku baru rehatkan kaki ni..
itu pun dah pukul 11td..
hari ini aku keluar dengan tunang abang..abang dan makcik aku..
kami semuanya ke Times Square..
cari barang untuk hantaran kahwin abang..
haihhhh..
mulalah aku nak mengeluh..
penat tahap babun punya..
berpuluh-puluh manusia aku jumpa..
semua dengan ragam masing-masing..
haha
dan hari ini aku rasa gembira sangat..
sebab dapat luangkan masa dengan abang aku..
walaupun kita orang serumah..
tapi aku jarang bercakap dengan dia..
memandangkan aktiviti dia di sekolah seawal dari jam 6pagi-6petang..
yelah dia cikgu..aku kena faham situasi dia..
dia letih dan penat..
maka waktu bersama arini adalah hari yang best untuk aku..
 untuk pengetahuan semua aku mempunyai dua orang adik beradik saja..
aku dan abangku..


kemudian aku dengan abang aku bergegas ke butik nike pulak..
dekat klcc..lagipun nak uruskan hal abang aku jugak..
hal apa aku pun tak tahu..
aku sebagai pembonceng ikut jela abang aku bawak naik motor..
hahahahaha
haih memang letihla..
lepas maghrib aku bertolak ke tesco pulak untuk beli barang dapur..
adess penatnye..
ramai pulak orang malam ni..
sudahnya sampai ke pukul 10 baru balik rumah..
adehh..
kaki rasa macam nak patah..
ade orang boleh urutkan tak?


aku rindu mak akulah..
waktu-waktu aku penat dulu..
mak aku selalu tolong urutkan badan..
sekarang mak dah jauh tercampak ke Penang..
isk..
rindunya kat mak..
:(

5 orang komen:

pal7 said...

sian dia penat..
mlm ni rehat ek..jgn dok g jalan2 dah tau..hehe

Babyjane[The Juliet] said...

rehat elok2 yer


p/s: biler cik eira plak nak kahwin
:)

myzatulHanim said...

times square.
rndu tmpt tu.
dg lama xg sn.

ahmdsyhmi said...

meh urut...
seminit rm350..

waahaha..

kapitalis

vidadarisakura said...

aku pun rindu mami aku.
huhu

Post a Comment

setiap kata-kata adalah doa..sila betulkan niat anda dan komenlah dengan ikhlas..


best regards,
eira

EXCHANGE LINKS