22 February 2009

i'm not ok




lately ni agak malas nak meng'update' blog..tah laa..minggu ni rasa macam nak blogwalking dan tinggal komen je kat blog orang lain..aku punye blog biarkan bersawang..hehehe..dengan mood yang tak menentu..sekejap ok sekejap tak..isk kenapa dengan aku..





mungkin aku terlalu memikirkan sangat benda yang terjadi di sekeliling aku sekarang..huarrggghhh..sampai mood pun dah tak ada..gila betul hidup ni..kenapa aku selalu jumpa dengan orang yang salah?semuanya hipokrit belaka..depan cakap lain belakang cakap lain...heeeeehh ingat bagus ke..?dan aku rasa aku sangat bosan dengan orang-orang macam ni..kenapa mesti ade je hasad dengki dan iri hati..adeih..tak paham laa..kalau tak suka cakap je direct yang kau tak suka jangan lah nak berpura-pura baik kalau hanya nak menjaga hati..wtf laa macam ni..bebal!!




aku kan cukup benci orang cakap belakang atau pun tikam belakang ni..kalau tak puas hati baik kau cakap direct ngan aku dari aku dengar dari mulut orang lain..ehh memang hangin satu badan laa..lagi satu kenapa mesti nak menjatuhkan sesama sendiri..?apa ke benda lah semua ni..tak boleh tengok orang naik lebih siket dari kau..dah sah-sah kau nak jahanamkan dia..kau jatuhkan die..kau hina die..bukan siapa-siapa pun..member kau jugak..kenapa mesti ada orang-orang yang macam ni..dah lupus ke orang baik dalam dunia ni??




pada aku lah kan..sekarang ni buat baik pun tak ada guna lah..orang bukan pandang pun..yang orang nampak semuanya yang jahat-jahat belaka..yang baik habis dipijaknya kepala..yang jahat pulak orang tengok je macam tak ada apa..kenapa yang jahat mesti berkuasa..yang baik pulak diperkotak-katikkan je..mood tak baik..mood tak baik..aku rasa bersendirian itu lebih baik..tak ada sakit hati dan menyampah macam ni..benciiiiiii


hidup ni memang cam palat laa..  

10 orang komen:

Luth Textile said...

Salam, i need ur advice.. Nakkan pendapat dari anda disini

Thnkx..

Monkey D Luffy said...

biarlah org x nampak kebaikan yg kita buat... itu lg baik

didi said...

manusia. begitulah.

mYshah said...

wo wo~ bersabar cik eira byk2 beristigfar... hurm...

sabar... jgn putus asa wat perkara baik... sesungguhnye kesudahan yg baik hanya untuk org2 yg baik. klo x kat dunia niat least kat akhirat nanti ^^

chill out my pwen ^^

sEapUt "c@ said...

erk.. awak x ok ke?

kotakata said...

yes indeed it: pharisaism
"the present with indecency
home with spacious"
likes leaf brought wind

Eira ....
that experience only the decoration of God, for people..
just be patient

Adry said...

errmmmm rileks... :)

Maria said...

sabarlah eira..tak semua buta..pasti ada yang celik...

pal7 said...

saba eira saba..

meh cter kt pal meh..

UnGu VioLeT said...

salam ziarah.. salam kenal.. really nice blog.. ade mase, singgahla ke teratak Ungu Violet pulak.. :)

Post a Comment

setiap kata-kata adalah doa..sila betulkan niat anda dan komenlah dengan ikhlas..


best regards,
eira

EXCHANGE LINKS