24 February 2009

aku bukan yang terbaik


mahu jadi seperti buih..terbang pergi dibawa angin..

maaflah ye kawan..
mood aku asik lari-lari je..
aku mau war-warkan disini..
aku buat blog ni untuk kesukaan aku aje..
untuk aku bercerita..
tentang kisah hidup aku..
harian aku..
sebab aku rasa blog ni dah macam diari..
kalau kau nak follow..
follow jelah..
tak payah nak cakap banyak..
suka aku nak ingatkan dekat sini..
aku tak mintak pun kalau kau orang nak follow aku..
aku pun jarang nak follow blog orang..
blog aku ni tak ada apa-apa ilmu pun..
jadi jangan salahkan aku..
aku bukanlah yang terbaik..
aku menulis mengikut kemahuan aku..
jadi suka hati aku lah..
mulai hari ni aku tak mahu lagi berfikir mengenai perasaan..
tak mahu lagi fikir apa orang nak kata..
aku hanya jadi diri aku sendiri..
dan kalau kau rasa kurang senang..
dipersilakan beredar..
sebab aku tak perlukan semua itu lagi
aku muak..
dengan orang-orang yg suka menjatuhkan orang lain..
tolonglaa
get a life please???




betullah mak cakap..
hidup ni memang banyak dugaannya..
kadang-kadang tak pernah terpikir pun boleh jadi macam ni..
tapi sesuatu yang pasti..
sudah pun terjadi..
mungkin ada hikmah yang aku sendiri tak tahu..
saat ini..
aku sangat rindu pada mak dan ayah..
how i wish to see them..again
bila berduka tiada teman menangis..
bila tersenyum tiada teman bergelak tawa..
hebat betul dugaan dari Nya..
ya..
sendirian itu lebih baik..
lebih buatkan aku kenali diri..
dan aku redha dengan ketentuanNya




kalaulah diberi pilihan..
aku tak nak hidup macam ni..
tapi apalah daya..
aku tak ada kuasa untuk melawan..
apa lagi menunjukkan rasa tidak bersyukur..


---------------------------------------------------------------



Apa khabar cinta?

Masihkah tetap untukNYA……?

Apa khabar rindu?

Masihkah tetap untuk syurgaNYA..?

Apa khabar hati?

Masihkah sesejuk dan sebening embun pagi….?

6 orang komen:

syariniey said...

sy setuju dgn awk..
blog ni dah mcm diari
kita tulis je apa y kita nak.

erm.
setiap orang m'punyai kekurangan dan kelemahan
mungkin kita xnampak ape kelebihan kita.
btl x?
kdg2..
lebih baik kita cuba tengok ape kelebihan kita supaya kita xrasa yang kita ni lemah..

pal7 said...

nape asek moody je nih??btau la kat pal..mane tau leh kongsi..

Monkey D Luffy said...

sapa kah yang melukakan hatimu? bg tau aku... huhuhu

Costa Rica said...

hhmmm terluka ke?
hhmmm sabar lah...CR percaya sesuatu yang pahit tu akan manis akhirnya...
CR pon kekadang asik telan pahit je, tapi CR tak jadikan pahit tu sebagai alasan untuk CR telan, kalau kita sayang org tu, pahit tu lah yang akan kita hargai sebb ia akan mematangkan hidup kita...

SiS-lin said...

sis pun tgh x de mood eira,tulis byk pun ssh,x tulis pun ssh..cmne tu..blog kita kita punye ssh la ek...

The Spiral Eyes said...

blog aja,bukan apa pun eira oiii

Post a Comment

setiap kata-kata adalah doa..sila betulkan niat anda dan komenlah dengan ikhlas..


best regards,
eira

EXCHANGE LINKS