15 January 2009

macam-macam ragam

dear blog yg ku sayangi..


arini aku mahu lepaskan kegeraman dihati laa..kenapa ya aku mula rasa tak selesa tinggal dekat rumah sendiri?rumah yang aku maksudkan rumah KL la ye..aku ade seorang jiran yang baru setahun pindah dekat ngan rumah aku..dulu sebelum mak ayah aku pindah penang die baik sangat tapi sejak aku balik dari penang ni aku nampak die dah lain..macam sombong dan kau tahu tak blog die dah tak tegur dan kami tak semesra dulu..kadang aku tertanya-tanya jugak kenapa dengan makcik ni?aku ade buat salah ke?ish makcik ni..padahal duduk depan umah aku je..aritu sorang dari kawan mak aku datang melawat aku saja borak-borak memandangkan aku dah tinggal dekat sini hampir sepuluh tahun jadinya kebanyakan kawan2 mak aku kenal la kan..dia datang bertanyakan khabar


nak dijadikan cerita ade la makcik ni dia merangkap kawan mak aku la kan naik umah aku nak mintak air zam2 dekat makcik depan umah aku ni..memandangkan makcik dpn umah ni laki die selalu bawak rombongan haji so dapatlah dia bawak balik air zam2 selalu..pastu makcik ni takde di rumah jadinya kawan mak aku tu pun duduklah rumah aku sementara tunggu die balik..sedang aku ngan makcik ni baik punya borak tetiba dia datang masuk umah aku dengan " slumber dog" nye bila tengok makcik tu ade dalam umah..waaaaaaaaaah terkejut berok aku..dengan muke selambe ghadak nye die tanya makcik tu akak tunggu saye nak amik air zam2 ye?depan makcik tu siap tanya..." eira nak air zam2 bak botol acik bg sket"..cehh sedangkan dia tak pernah tegur aku pon selama ni..hipokritnye kau depan makcik ni kata aku..pastu makcik tu dah balik perangai makcik ni jadi balik cam aku cakap di atas..ape punya orangla..kalau ye pun nak tunjuk baik tak payah la..muak la..aku bukan budak2 lagi tak paham perangai orang tua ganyut cam kau..hipokrit tau tak..


eee..benci..aku tak selesa la macam ni..bukak pintu jumpe muka kau la makcik..dengan perangai sombong bongkak dan takbur kau tu..untuk pengetahuan semua aku bukan tak tegur die ok..aku ade ciri-ciri jiran yang baik..masih lagi mengekalkan keayuan dengan memberi senyuman manis lagi sinis pada dia..tapi ape yang aku dapat?dia boleh paling muka dengan aku kalau pandang pun dengan mimik muka meluat cess hebat ke kau??..sam dol betul..macam ni ke nak suruh aku hormat kau hah?agak-agak la kan..ape salah aku..aku ade bakar umah kau ke?sakaiiii..


sebab aku rase aku lagi mudalah aku hormat dia..aku tak kisah pon die nak paling muka kat aku..tapi dia sebagai yang tua tunjukklah budi bahasa yang baik sikit..mak ayah akan balik 23 hari bulan ni..macam mana aku nak tunjukkan muka yang manis sedangkan dia buat-buat senyum plastik..hipokrit gile..depan mak ayah aku baik je..smooth je..belakang mak aku tuhan aje lah yang tahu..hish


p/s : ape aku nak buat..aku tak selesa la macam ni..damnnnn!!

8 orang komen:

ahmdsyhmi said...

sabarla..
ramai yang macam tu...

hemmmm

shee said...

hmm tu la btol kate bob!
ramai manusia yg hipokrit skrg nih
saba yeh!

mYshah said...

aish,... begitu skali ek jiran eira tu.... bawak2 bersabar ek... byk lagi ragam manusia pelik kat bumi Allah ni... nway dok KL kat ne?

Siti Fatimah Nabihah said...

bw byk besabar la kak eira tau! mmg la manusia ni mcm2 ragam kan?! huhu

pal7 said...

sabo2 iera..

nant pal g nasehatkan dia soh bebaik ngn iera ek..

Monkey D Luffy said...

makcik tu tengah PERIOD kot

*i.am.me.for.myself* said...

cam spesis jiran sblh umah aku gak
berlagak mcm bagus je..

haih! payah duk tinggal dgn org yang berkongsi dinding ni.. camni lah

Dzulfikri zulkiflE said...

sng jek kalo x nk jumpe makcik tuh dah..kuar uma,jln reverse..konfom x nmpak die kn..kalo injured dlm longkang,bangun sndri okek..huhu

Post a Comment

setiap kata-kata adalah doa..sila betulkan niat anda dan komenlah dengan ikhlas..


best regards,
eira

EXCHANGE LINKS