10 December 2008

kisah kucing


eceli entry kali ni nak cerita pasal kucing kesygn aku cleo yang dah hilang && mungkin jugak dah mati :((..fyi aku sangat-sangat suke kucing..tapi yang besar la..yang kecik-kecik lagi tu aku geli sket nak pegang..hehe so untuk mendapatkan lebih mood aku pun upload la gambar-gambar kucing seperti di atas..


so story nye bermula cmni..dulu aku ade dua ekor kucing..tompok && cleo tapi aku lebih tertarik dengan cleo berbanding tompok dek kemalasan tompok yang melampau aku pun menduakan nye dengan senang hati..hehehe berbanding dengan cleo tompok punye perangai memang menyakitkan hati sebabnye beliau berak merate-rate and kencing ikut suke suki beliau je..that's why aku menganaktirikannya..hahahaha gelak kejam..aku sayangkan cleo sebab beliau pandai mengambil hati orang tua a.k.a aku..'beliau' sangat pandai kencing and berak sendiri so tak susah nak jage 'beliau' berbanding tompok yang mendatangkan masalah buat aku..muke ni jela yang kena mop lantai hari-hari kalau tak tahap kehancingan beliau faham-faham sudeyhh..cets agak kuang ajao "beliau" itu...besides cleo tak macam tompok opss sesi perbandingan bermula hehe macam tompok pantang bukak pintu umah "beliau" dengan rakusnye keluar umah berlainan pula dengan cleo yang maintain cool duk umah..hehehe dan satu tabiat cleo yang amat menyenangkan aku lah kan beliau akan kejutkan aku tidur setiap pagi..cool kan hehe beliau juge tidur di kakiku..berbanding tompok yang for sure aku halau kuar hehe..padan muke ekauuuu..


tapi sayangnye dah takdir kutt cleo hilang time raye di rumah nenek ku..sedeyh gile time tu..dah la pandai boleh pulak hilang..aku agak menensi time tu..hmm blurr kejap cleo takde..yang xbestnye tak nak pulak si tompok hilang..aduhai..tensi..tensi..cets tp kesian jugak kat tompok..lepas cleo dah hilang beliau dihantar ke SPCA sebab ayah tak tahan dengan perangai beliau seperti yang diceritakan di atas..padan muke kau tompok sape suh buat perangai..eh2 agak emosi disitu..haha macam la kucing tu faham!! cets ngongss3..


tapi bagus jugak kucing-kucing aku tu dah takde sebabnye akibat bulu dorang yang berguguran kat karpet and menyepahkan lantai umah aku telah diserang satu penyakit iaitu lelah..time tu aku standard 6 x silap..nasib baik boleh dirawat && syukur ya allah aku bebas dah dari lelah..cecewah ayattt...........!!terus pengharaman pembelaan kucing di bawah akta ayah dikuatkuasakn..sorryla kalau ayah dah bersuare sorang pown tak boleh bangkang silap-silap pelempang sedas kau dapat..aduhh suwei betul..tak dapatla hasrat aku nak bela kucing lagi..terus ayah menukar hobinya kepada membela ikan..bela ikan ape korang tau?ikan flowerhorn yang dulu org tergile-gilekan tu..aduhh hilang selera tengok jendul ikan tu..tapi tak pe la nasib baik idea tu boleh diterima pakai..tapi aku awal-awal dah warning..'nak tukar air akuarium ayah buat senirik' hehehe..yela bukan hobi aku so buat ape aku nak buat kan?kang tak pasal-pasal banjir rumah sebab aku for sure ayah membebel 24/7..huuhuhuhu so better aku tarik diri awal-awal..


hmm rasenye dah banyak yang aku merepek-rapek kat sini..dah kering idea nak cerita ape..hehe so aku tamatkan cerita ni sampai sini je..sampai ketemu di lain entry..chaow chin chaow

11 orang komen:

:: Cikgu Wiween :: said...

kite dlu sgt syg kucing tp sejak kucing kesygn mati kena gelek lori terus takut da mau syg kucing sbb cam pedih giler ati. :(

Monkey D Luffy said...

kesianya kucing ko ilang

nIeYsA said...

sama la ngn kita...kucing tak balik2 lgsg...menangis 2 hari pn x ilang sedey lg...4 thn dh bela kucing tue.

:-(

Along Arman said...

isk tomeynye kucim..
kucing kesayangan along pun ilang gak :(( kami semua merindui ia.. :(

FarhanaLicious said...

baca lah blog saya. hoho. ada kisah kucing saya. maybe kita senasib? huhu

mYshah said...

comeyla gmbo2 kucing tu~ besh333, sy pon suke kucing gak, byk je kat umah tu~ heeha ^^

Cik Mira said...

sgt comel kucing tuuuu
gewammmmmm

sEapUt "c@ said...

jgn sedey k, kang sy bwk cemong jumpe men2 ngan awk k..

kuceng awk nie dua2 comel.. nape tak bagi kat sy je tompok tu.. agak2 kencing merate sy soh cemong geget ekor tompok tuh.. huhu..

Siti Fatimah Nabihah said...

alo.. comeynya gmbaq2 kucing tu?? huhu,kesian kt kak eira.. xpe2 nnti dier balik la tue.. insyaallah.. hehe..

Jard The Great said...

mungkin kucing tu tgh bahagia dgn pasangannye.. hehe

ezany said...

hmm.. suke tgk jer kucing..
tp klu nak bela tu malas lak..
kat umah ni byk jer kucing dtg..
kasi jer la mkn ape yg ade..

Post a Comment

setiap kata-kata adalah doa..sila betulkan niat anda dan komenlah dengan ikhlas..


best regards,
eira

EXCHANGE LINKS