24 October 2008

cerita hari jumaat

this week betul-betul tired weeks..duhh xnyempat nak rest sebab nak prepare tuk final project presentation..macam-macam benda kena buat..at last siap jugak..syukur alhamdulillah ya allah sebab semuanya berjalan dengan lancar..



hari ni patutnye kena datang seawal 10pagi kat kl.sentral meet my teamwork tuk amik hardcover yang dijanjikan siap oleh uncle bongok yg tak berape nk keling la..tapi memandangkan perkhidmatan rapid kl kg.pandan yang tak berapa nak efisien lembab aku pn sampai kul 11..duhh sian mas && fariza tunggu lame..sorry guys xsengaje..korang pn tau kn..



then ktorang pn proceedla ke kedai **kamariah** (bukan name sebenar) tuk amik hardcover tu..dengan berpeluh2 busuknye kitorang pn sampai laa en..punye la bengang ngn uncle tu kitorg dh penat2 nyampei die blh ckp "dik korang nye hardcover belum siap lagi nanti kul 2.00-2.30 p.m boleh dtg amik? "(padahal die sdri jnji pagi ni blh siap sbb deepavali kedai ttp)kitorg ngan muke toye nye pn angguk jela mengiyakan je ckp uncle tu dalam ati menyirap beb!bayangkan 3 jam tu nk buat pe kat situ?
dah la umah masing2 jauh..then kitorang decide lepak je kat sentral



memandangkan aku pn xsempat breakfast sebab bekejar pagi2 nk ke sentral kitorg pn pesan la nasi lemak rendang ayam..fuhh memang 'mabeles' la masakan die pai kenyang aku makan haha..tengok2 jam banyak lagi time so kitorg decide nk jalan2 je tgk2 dalam sentral ade ape sebab banyak kiosk2 kecik kat situ sempena deepavali..after kul 1.30p.m pegi surau tuk tunaikan kewajipan 5 waktu



then dh pukul 2 kitorang pun cepat2 la gerak ke kedai **kamariah**(bukan nama sebenar) tuk amik hardcover tu..lagi sekali merah padam muke aku tahan marah bile worker kedai tu ckp uncle busuk tu dh bwk hardcover kitorg tu g serdang..wah2 ni memang btl punye janji keling!!janji kul 2 pn xdapat2 gak hardcover uihhh time tu rase nk ketuk2 pale uncle tu..bakar2 kedai printing die..worker die ckp die on the way ke kedai die so amik mase dlm sejam tuk sampai..tunggu lagi?? urggghhhh!!



last2 kitorang amik keputusan tuk stay je dalam opis uncle tu tunggu die balik dari serdang..punyela lame..nk dekat kul 3.30 br nyampei..urgghh..penat kitorang berbaloi bile tengok hardcover kitorang dah siap..nasib ko baek uncle kalu x aku sumpah bankrup kedai ko..haha**..dlam nak balik tu dah start raining..oh..oh sorry to say that aku cukup xske bawak payung..huhu..tu jela kot cite tuk arini..xsangke lak pjg lebar aku menulis..hehe




aku..mas && fariza sangat2 happy arini sebab no more headache pasni..cume tinggal prepared for presentation je this 29th..friends, please pray for us..



best regards,
eira

2 orang komen:

YUKI @ FARIZA said...

Penat beb..
Cry aku..
Sabo je sejak akhir2 nie..

m a h i r a said...

tau xpe..
adeyh bajet nk blik awal..
tp hampeh

Post a Comment

setiap kata-kata adalah doa..sila betulkan niat anda dan komenlah dengan ikhlas..


best regards,
eira

EXCHANGE LINKS