10 July 2008

kenape ye?

kenape ye..


org yg kite syg slalunye sakitkn hati kite..
especially kenkwn yg rpt ngn kite..
kekdg aku cube sehbs baik tuk puaskn hati sume org..
cube jgk bg ruang untuk "mereka" and diri aku sendiri..
tp sumenye serba x menjadi..
then i realize sumtin' that i'm just a human..
bknnye tuhan..
setiap org tu berbeza and aku kne terima dgn hati yg terbke..
and aku jgk bknla yg terbaek..
xkn kite nk bnci org tu sbb satu je keburukan die..
tnpe memikirkn kebaikan die slme ni..
aku x skejam tu..
cume aku tertye2 kenape ye?
dan klu korang tye aku antara friendship ngn bf aku plih mne?
aku prefer friendship..
sebab pade aku xde gunenye hdp tanpe kenkwn disisi..
walaupun kekdg ak terluka..
bersedih and mkn ati ngn member2 aku sdri..
aku tau..
friendship tu ade..
but remains unspoken..
friendship satu bnde yg xdpt nk nilai dr luaran je..
coz friendship tu ade mksd tersdri bg stiap org..
dan utk aku friendshipla yg ajar aku erti
suka..duka..tangis..hiba
ajar aku jd sorg manusia yg tabah..
sebab hidup ni penuh ngn cabaran && dugaan..
kdg2 kte xblh nk jangke ble kwn tikam kte dr blkg..

kutuk kte..hine kte..
dengki mendengki sesame sdri..
ade jgk kwn yg mkn kwn..
tp bnde2 mcm nila yg mendewasekn kte..
and aku sentiase perlukn kenkwn aku..
xkirela..
betape hebatnye or betape teruknye die...
cuz they light up my life..
for me..
once a friend always a friend..
F.O.R.E.V.E.R


2 orang komen:

n a d e a said...

yup. i totally agree ngan u eira. true friends are really hard to find. if there is, imperfect one, but still we love 'em kan?

m a h i r a said...

agree!

Post a Comment

setiap kata-kata adalah doa..sila betulkan niat anda dan komenlah dengan ikhlas..


best regards,
eira

EXCHANGE LINKS